pers Alkmaar-op-Zondag - 040808

Vacuüm Cultuurnetwerk: berichten in de persAlkmaar-op-Zondag 8-8-2004

Voor en door Alkmaarders

Kunstroute Alkmaar Noord

ALKMAAR - In het kader van Alkmaar 750 jaar stad en de festiviteiten boven het Noord-Hollands Kanaal is op 4 en 5 september een kunstroute uitgezet in heel Alkmaar Noord. In totaal zijn er 58 deelnemers op 45 locaties, zowel professionele als amateurkunstenaars. De kunstrichtingen zijn zeer divers, evenals de inrichting van de locaties. Tot de start van het evenement lichten wij wekelijks een bijzondere kunstenaar toe.

Kunstgroep Vacuüm
Muziek en poëzie zijn ook onderdeel van de Kunstroute. De Alkmaarse kunstgroep Vacuüm, opgericht op 15 september 2000, en bestaande uit Jelle Bouwhuis (ontwerper van het logo van de Kunstroute), Felix Hogeboom en Sjoerd van Berkel, richt zich namelijk niet alleen op de beeldende kunst. De verschillende leden van de groep maken naast hun teken- en schilderwerk ook muziek en poëzie. Die muziek bestaat uit gedichten die zijn getoonzet en uit experimentele klanken die met synthesizers worden voortgebracht. Met deze muziek wordt op diverse locaties opgetreden. De groep werkt veel samen met andere kunstenaars.
Zo zijn er schrijfbijeenkomsten, tekensessies, muziekopnames en uitstapjes naar culturele bezienswaardigheden. Vacuüm exposeert tijdens de Kunstroute in 't Reekerheem. Voor meer informatie over de groep: http://home.tiscali.nl/~sb143321.

Er wordt een boekje uitgebracht met daarin de route, een foto en een beschrijving van het werk van iedere kunstenaar. Dit boekje kan vanaf 21 augustus afgehaald worden bij: het VVV Alkmaar, de bibliotheken De Mare, centrum en Oudorp, bij Albert Heijn De Mare en bij alle kunstenaars op de routedagen zelf.
Welkom

Vacuüm Cultuurnetwerk Alkmaar - 2017