intro PH


Vacuüm Cultuurnetwerk Alkmaar: Creatief Curriculum


Peter Huizinga 'Van Hondo tot Harley'

Ik speel gitaar vanaf m'n zestiende. Had een Hondo gekocht van mijn vakantiebaan. Het eerste idee was om herrie te maken. Pas na twee jaar kwam het idee op om de gitaar te stemmen en akkoorden te spelen. Ik speelde wel in een band, maar dat was meer zang, een kruising tussen Nederlandstalig en King Crimson. We hebben een paar keer opgetreden. Een tijd later had ik het spel onder de knie, maar mijn eigen werk beviel de andere groepsleden niet: Ik werd uit de band getrapt.

Dat was het moment dat ik John Epke ontmoette. Hij had een band met veel mensen. Ik ging ook meespelen. Na verloop van tijd dunde de groep uit tot een afgerond geheel overbleef. Deze band noemden we de Westczars. Met die band hebben we veel in de provincie opgetreden, maar ook wel verder weg, tot in Polen toe. Onze buitenlandse tour was heel heftig, met veel hardcore-invloed. In '88 had je stijlen als metalcore, speedcore en grindcore. Later veranderde de groep telkens van samenstelling en naam.

In de jaren negentig viel de groep uitelkaar en deed ik het een tijdlang wat rustiger aan. In 2003 ontmoette ik de harde kern weer. Het waren John Epke (zang) en Martin Voster (gitaar). We pakten het oude samenwerkingsverband op. Eind 2006 kwam het Kangaroe Combo in zicht. Deze groep werd versterkt met Jelle Bouwhuis (gitaar), Onno Simons (bas) en Merlijn Commandeur (drums).

Leukste optreden van mijn muziekcarièrre: Dat was in Winterswijk, in de Achterhoek. We speelden samen met een andere band. Toen deze klaar was met spelen liep de hele zaal leeg, de mensen kwamen alleen voor die groep. Wij hebben toen maar voor één persoon gespeeld en dat bleek naderhand een ontsnapte crimineel te zijn.

(noot van de redactie: Peters' nieuwste gitaar is een slidegitaar van Harley Benton).

Muziekwerk (mp3) en Video:


Welkom

Vacuüm Cultuurnetwerk Alkmaar - 2017