home

Vacuüm Cultuurnetwerk is een multidisciplinair platform voor kunstbeoefening in de breedste zin van het woord. Lidmaatschap is mogelijk na uitnodiging door één van de leden van de kerngroep.

Buitenaardse beschaving in Zaal 100 – de wereld “Essal” van Jelle Bouwhuis.
Expositie bij Zaal 100, Wittenstraat 100 Amsterdam, 4-12-2017 t/m 15-1-2018, als zaal geopend is, zie wittereus.net

Het tekenwerk van Jelle omvat vrij werk en illustratief werk ten behoeve van boekuitgaven, posters, cd-hoezen en logo's. Vanaf 4 december  tot 15 januari 2018 is het publiek welkom bij Zaal 100, waar Essal-fantasytekeningen te bewonderen zijn.

IlosVoarlepalitMugohaven.jpg
Avlan - Voarlepalit Mugohaven met twee heksen
 avlanwilakaanz070131.jpg
Avlan - Wilaakaanz
  
Jelle's werk bestaat voor een groot gedeelte uit fantasytekeningen. De tekeningen doen denken aan oude etsen en gravures, zijn rijk gedetailleerd en vrijwel altijd wordt er gewerkt op A4-formaat papier. Vanaf omstreeks 1980 is Jelle begonnen met het creëren van de fantasiewereld Essal om de ontwerpen in een verzonnen samenhang te plaatsen, met inbegrip van zelfbedachte bouwstijlen en een eigen taal. Dit resulteerde in vele creatieve stadsontwerpen, schetsplattegronden, artist-impressies van woonwijken, huizen en paleizen. Ook de bewoners komen aan bod, enerzijds lijkend op de aardbewoners, anderzijds meer exotische levensvormen met hun eigen leefwijze.

 aspalt_collage_171112.jpg
Aspalt collage - Jelle Bouwhuis (tentoonstelling v.a. 4 dec. 2017, Zaal 100 Amsterdam)

 
  

Gaandeweg bedacht Jelle ook verhalen die zich afspeelden op de fantasieplaneet. Deze zijn zowel individueel als in samenwerking met anderen geschreven en deels uitgegeven in boekvorm.

Tijdens de poëzieavond op donderdag 21 december (aanvang: 20u) in het dichterscafé van Zaal 100 brengt Jelle's muziekgroep Fruitcompagnie soundscapes en gedichten ten gehore.  Hoe dat ongeveer klinkt kunt u alvast beluisteren op:  https://www.vacuum-art.nl/blumen_fur_berlin.mp3 of https://www.vacuum-art.nl/link-sessie4artfh1-981227.mp3

Tekeningen van Jelle zijn te bekijken op: Tekenwerk Jelle Bouwhuis

Wie geïnteresseerd is in de boekuitgaven of wie in samenwerkingsverband zou willen meeschrijven aan nieuwe fantasyverhalen kan mailen naar: jelle.bouwhuis@xs4all.nl
Welkom

Vacuüm Cultuurnetwerk Alkmaar - 2018