home

Vacuüm Cultuurnetwerk is een multidisciplinair platform voor kunstbeoefening in de breedste zin van het woord. Lidmaatschap is mogelijk na uitnodiging door één van de leden van de kerngroep.

Jelle Bouwhuis - expositie aan huis tijdens Kunstroute Huiswaard Alkmaar-Noord
zaterdag 21 en zondag 22 oktober (12-17u)

Het tekenwerk van Jelle omvat vrij werk en illustratief werk ten behoeve van posters, cd-hoezen en het ontwerp van logo's. Tijdens de kunstroute is het publiek welkom op Winkelwaard 39 in Alkmaar  op zaterdag 21 of zondag 22 oktober van 12u tot 17u. Hier zijn Essal-fantasytekeningen te bewonderen. Op verzoek kan ook  ander werk worden bekeken.

Jelle's werk bestaat voor een groot gedeelte uit fantasytekeningen. De tekeningen doen denken aan oude etsen en gravures, zijn rijk gedetailleerd en vrijwel altijd wordt er gewerkt op A4-formaat papier. Rond 1980 is Jelle begonnen met het creëren van de fantasiewereld Essal om de fantasytekeningen in een verzonnen samenhang te plaatsen. Dit resulteerde in vele creatieve stadsontwerpen, schetsplattegronden, artist-impressies van woonwijken, huizen en paleizen.

Gaandeweg bedacht Jelle ook verhalen die zich afspeelden op de fantasieplaneet. Deze zijn zowel individueel als in samenwerking met anderen geschreven en deels uitgegeven in boekvorm. Tijdens de expositie brengt Jelle's muziekgroep Fruitcompagnie soundscapes en gedichten ten gehore.
Tekeningen van Jelle zijn te bekijken op: Tekenwerk Jelle Bouwhuis

aspalt_blaastoren_170704j.jpg
Aspalt - blaastoren (fantasy JB)
 Gerrit-Innerlijke-Kracht-Houtzaagmolen-Otter.jpg ItolniAtelier.jpg

Welkom

Vacuüm Cultuurnetwerk Alkmaar - 2017