home

Vacuüm Cultuurnetwerk is een multidisciplinair platform voor kunstbeoefening in de breedste zin van het woord. Lidmaatschap is mogelijk na uitnodiging door één van de leden van de kerngroep.

Buitenaardse beschaving in Zaal 100 – de wereld “Essal” van Jelle Bouwhuis.
Exposie bij Zaal 100, Wittenstraat 100 Amsterdam, 4-12-2017 t/m 15-1-2018, als zaal geopend is, zie zaal100.nl

Het tekenwerk van Jelle omvat vrij werk en illustratief werk ten behoeve van boekuitgaven, posters, cd-hoezen en het ontwerp van logo's. Vanaf 4 december as. tot ongeveer 15 jan. 2018 is het publiek welkom bij Zaal 100, waar Essal-fantasytekeningen te bewonderen zijn.

IlosVoarlepalitMugohaven.jpg
Avlan - Voarlepalit Mugohaven met twee heksen
 avlanwilakaanz070131.jpg
Avlan - Wilaakaanz
  
Jelle's werk bestaat voor een groot gedeelte uit fantasytekeningen. De tekeningen doen denken aan oude etsen en gravures, zijn rijk gedetailleerd en vrijwel altijd wordt er gewerkt op A4-formaat papier. Rond 1978 is Jelle begonnen met het creëren van de fantasiewereld Essal om de ontwerpen in een verzonnen samenhang te plaatsen, met inbegrip van zelfbedachte bouwstijlen en een eigen taal. Dit resulteerde in vele creatieve stadsontwerpen, schetsplattegronden, artist-impressies van woonwijken, huizen en paleizen. Ook de bewoners komen aan bod, enerzijds lijkend op de aardbewoners, anderszijds meer exotische levensvormen met hun eigen leefwijze.

 aspalt_collage_171112.jpg
Aspalt collage - Jelle Bouwhuis (tentoonstelling v.a. 4 dec. 2017, Zaal 100 Amsterdam)

 
  

Gaandeweg bedacht Jelle ook verhalen die zich afspeelden op de fantasieplaneet. Deze zijn zowel individueel als in samenwerking met anderen geschreven en deels uitgegeven in boekvorm.

Tijdens de poëzieavond op 21 december brengt Jelle's muziekgroep Fruitcompagnie soundscapes en gedichten ten gehore.  Hoe dat ongeveer klinkt kunt u alvast beluisteren op:  https://www.vacuum-art.nl/blumen_fur_berlin.mp3 of https://www.vacuum-art.nl/link-sessie4artfh1-981227.mp3

Tekeningen van Jelle zijn te bekijken op: Tekenwerk Jelle Bouwhuis

Wie geïnteresseerd is in de boekuitgaven of wie in samenwerkingsverband zou willen meeschrijven aan nieuwe fantasy-verhalen kan mailen naar: jelle.bouwhuis@xs4all.nl

De expositie in Zaal 100 is voornamelijk geopend tijdens evenementen, voor meer informatie hierover, zie: www.zaal100.nlWinterwende Vernissage
van beeldentuin Land en Beeld

Datum: 17 december 2017 v.a. 14.00-17.00 uur, zie ook agenda beeldentuin Land en Beeld, Asperen

In de loop van dit jaar heeft een groot aantal kunstenaars gehoor gegeven aan de oproep van Ernst om zelf de tentoonstelling van dit jaar te helpen samenstellen. Daarom dit jaar geen opening afgelopen mei, maar een Midwinterwende vernissage ter ere van het werk van de deelnemende kunstenaars. 

Op zondag 17 december a.s. hoopt beeldentuin Land en Beeld de exposerende kunstenaars te mogen huldigen voor het samenstellen van een prachtige tentoonstelling.

Sommige kunstenaars leveren die middag ook een bijzondere bijdrage: Niek Wittebrood met muziek, Mariëlle van den Bergh en Mels Dees met een hele boeiende workshop met gerecycled materiaal voor jong en oud. In het Gemaal worden monstertjes en mobiles gemaakt. Nu, na Sint Petersburg (Rusland) en Amsterdam-Noord, ook in Asperen bij Land en Beeld.

Ton Kalle ontsteekt de vuren waarop we kastanjes kunnen poffen. Kortom: het wordt een feest!

Meer informatie over het programma, wel/geen parkeergelegenheid en de kosten voor ‘nat en diverse drogen’ is te vinden op www.landenbeeld.nl en op facebook.

Wij hopen u die middag als onze bezoekers te mogen begroeten!

Ernst Löwensteyn
Helen Stenfert Kroese

Welkom

Vacuüm Cultuurnetwerk Alkmaar - 2017