home

Vacuüm Cultuurnetwerk is een multidisciplinair platform voor kunstbeoefening in de breedste zin van het woord. Lidmaatschap is mogelijk na uitnodiging door één van de leden van de kerngroep.

Pop-Up Kunst en Muziek bij Rekere 2.0 Alkmaar

Op zaterdag 3 november van 10 tot 17 uur organiseert Kunstcollectief Huiswaard een open dag 'Pop-Up Kunst en Muziek' in grote zaal en hal van wijkcentrum Rekere 2.0 aan de Drechterwaard 16, naast het Clusius-college.

Ongekende happening met expositie, muziek, zang, dans, dichters en jamsessie. Muzikale begeleiding door Robert-Jan Vleesch Dubois en muzikanten, poëtische noot van Fruitcompagnie.Beeldende kunstenaars Bob Jansen, Jelle Bouwhuis, Rhea Ruppert, Karin Dokter, Annie van Riemsdijk en Astrid van der Linde laten zien dat Huiswaard bruist van de creativiteit. Paul Hergaarden treedt op als presentator.

Alle creatievelingen zijn welkom. Wil je meedoen ? Meld je dan per e-mail: vleeschdubois@me.com of telefonisch 06 182 529 26 (Robert-Jan Vleesch Dubois, saxofonist).

Flyer_Pop_Up_Kunst_en_Muziek_Rekere_Def_181103.jpgBuitenaardse beschaving in Zaal 100 – de wereld “Essal” van Jelle Bouwhuis.
Expositie bij Zaal 100, Wittenstraat 100 Amsterdam, 4-12-2017 t/m 15-1-2018, als zaal geopend is, zie wittereus.net

Het tekenwerk van Jelle Bouwhuis omvat vrij en illustratief werk ten behoeve van boekuitgaven, posters, cd-hoezen en logo's. Vanaf 4 december  tot 15 januari 2018 is het publiek welkom bij Zaal 100, waar Essal-fantasytekeningen te bewonderen zijn.

IlosVoarlepalitMugohaven.jpg
Avlan - Voarlepalit Mugohaven met twee heksen
 avlanwilakaanz070131.jpg
Avlan - Wilaakaanz
  
Jelle's werk bestaat grotendeels uit fantasytekeningen. De tekeningen vallen op door de gedetailleerde uitwerking, waarvoor inspiratie is geput uit oude etsen en gravures.  Vanaf  1980 begon Jelle met de creatie van de fantasiewereld Essal om zijn tekenwerk in een verzonnen samenhang te plaatsen, met inbegrip van zelfbedachte bouwstijlen en een eigen taal. Deze werkwijze resulteerde in  vele creatieve stadsontwerpen, schetsplattegronden, artist-impressies van woonwijken, huizen en paleizen. Ook de Esssalbewoners komen aan bod, enerzijds lijkend op de aardbewoners, anderzijds meer exotische levensvormen met hun eigen leefwijze.

 aspalt_collage_171112.jpg
Aspalt collage - Jelle Bouwhuis (tentoonstelling v.a. 4 dec. 2017, Zaal 100 Amsterdam)

 
  

Gaandeweg bedacht Jelle verhalen die zich afspeelden op de fantasieplaneet. Deze zijn zowel individueel als in samenwerking met anderen geschreven en deels uitgegeven in boekvorm.

Tijdens de poëzieavond op donderdag 21 december (aanvang: 20u) in het dichterscafé van Zaal 100 brengt Jelle's muziekgroep Fruitcompagnie soundscapes en gedichten ten gehore.  Hoe dat ongeveer klinkt kunt u alvast beluisteren op:  https://www.vacuum-art.nl/blumen_fur_berlin.mp3 of https://www.vacuum-art.nl/link-sessie4artfh1-981227.mp3

Jelle's tekeningen zijn te bekijken op: Tekenwerk Jelle Bouwhuis

Wie geïnteresseerd is in de boekuitgaven of in samenwerkingsverband zou willen meeschrijven aan nieuwe fantasyverhalen kan mailen naar: jelle.bouwhuis@xs4all.nl
Welkom

Vacuüm Cultuurnetwerk Alkmaar - 2019