Zandloper bij openluchttheater de Oude Kwekerij (2-7-2017)


Zandloper bij openluchttheater de Oude Kwekerij 

scheffer_de_graaf_zandloper_2017.jpgOp zondag 2 juli presenteert dichterskring Alkmaar met enige trots de productie Zandloper in het openluchttheater in Park De Oude Kwekerij aan de Jan van Scorelkade in Alkmaar. Dit is een preview van de voorstelling van Valerie Scheffer en Marcel de Graaf, die komend seizoen de theaters in gaat.

In deze voorstelling versmelten muziek en poëzie. De sprekende gedichten van Jean Pierre Rawie vormen het bindweefsel van het programma vol weemoed en schoonheid met een knipoog naar de vergankelijkheid. 'Als mijn poëzie al ergens over gaat dan is dat het onverbiddelijk voorbijgaan van de tijd waarvan de thema’s liefde, verlies en dood slechts de symptomen zijn.' (cit. Jean Pierre Rawie in  'we hebben alles nog te goed'.  (2001 ) - foto: Valerie Scheffer, zang/voordracht, Marcel de Graaf, gitaar)

In de voorstelling draait het om de essentie van het gedicht Zandloper: De nieuwsgierigheid over wat er achter de vergankelijkheid van de tijd schuil gaat,  en tenslotte hoe je je daar bij neer kunt leggen; je kunnen verzoenen met het feit dat de dingen hun eigen loop hebben.

Naast de gedichten van Rawie zijn ook teksten van zijn kompaan Driek van Wissen, Willem Wilmink en Inge Tielman te horen, met dezelfde thematiek.  De gedichten worden omlijst met welluidende muziek.

Valerie Scheffer (1993)  zingt, schrijft en componeert. Met haar warme stem en sprekende persoonlijkheid raakt zij het publiek. Doorgewinterde troubadour Marcel de Graaf was lid van de reeds gelauwerde flamencogroep Yucca en maakt nu deel uit van de beruchte Haegse formatie De Rægâhs, bekend van elk podium in de Haegh  en ook van radio en TV, vorige week vertoonden zij hun kunsten bij Parkpop. 

Het belooft een intieme sfeervolle middag te worden, vanaf 2 uur tot zo lang het duurt. Ieder die muziek en poëzie een warm hart toedraagt is van harte welkom. Voor liefhebbers aanbevolen !

bron: Dichterskring Alkmaar, met tekstredactie Felix Hogeboom
Felix on donderdag 06 juli 2017 - 15:50:36 | Lees/plaats reactie: 0

Welkom

Vacuüm Cultuurnetwerk Alkmaar - 2017